Neem contact op

Natuurrijke plek midden in het dorp

Scroll

Natuurrijke plek midden in het dorp

Als je de kans krijgt om dertien bij dertien meter extra tuin aan je dorpstuin te plakken, pak je die. Met die beslissing stonden de eigenaren meteen voor de keuze hoe dit oppervlakte in te vullen en hoe dit te combineren met hun al fraaie aangelegde tuin.

Voorbereiding
Wensen worden inzichtelijk door het er over te hebben. In een eerste gesprek werd duidelijk dat de eigenaren volop wilden leven in hun tuin. Een wijntje drinken, een boek lezen, maar ook ruimte voor de kleinkinderen om te ravotten. De tuin mag uitblinken in het groen. Waar je ook kijkt, mag het groeien en bloeien en dat in een het liefst enigszins onderhoudsarme setting.

Ontwerp
De combinatie van groen met tuinconform maak je matchend in de details. In het ontwerp kwamen bijvoorbeeld natuurstenen tegels terug die zo oplossen in het geheel dat de aandacht naar de planten gaat. Door de structuur van de paden ga je als vanzelfsprekend rondlopen en het lager liggende nieuwe stuk tuin krijgt door het hoogteverschil direct speelsheid.

Aanleg
Door hoge grassen te plaatsen aan de rand van de tuin krijgt alles een natuurlijke aanblik. De glazen rand onder het dak van de overkapping verbindt de comfortabele zithoek met de natuur eromheen. Door een afgestemde mix van bloemen voor de pluktuin en planten voor de rest van de tuin is het groen duidelijk vertegenwoordigd.

Project-resultaat

Door de zorgvuldige samengestelde mengelmoes van planten bloeit er elk seizoen wat. In de weelderige pluktuin staat zoveel moois dat bezoek regelmatig een bosje plukt voor thuis op de vaas. Het pad verbindt het duidelijk aanwezige groen op natuurlijke wijze naar de drie verschillende zitjes. Zo ontstaat de unieke combinatie van veel groen binnen een tuin waarin geleefd wordt.