Neem contact op

Tuinberegening

Het klimaat verandert en de tuin vraagt om steeds meer water. Toenemende droogte en hitte maken sproeien noodzakelijk, we bewateren met zijn allen steeds vaker en meer onze tuinen. Wie zijn tuin goed onderhoudt, sproeit met beleid: op het juiste moment en met de goede hoeveelheid. Een beregeningsinstalltie is de oplossing bij uitstek! 

Water, maar ook tijd en energie besparen

Het ontwerp en de aanleg van een beregeningsinstallatie is complex, een beregengingsplan is altijd maatwerk. Van een goed ontworpen en aangelegde installatie profiteert u jarenlang. Het bespaart u niet alleen tijd en inzet, maar bovenal water. Onze specialisten weten alles van deze oplossing voor uw tuin.

Tuinberegening in 6 stappen

Stap 1
We bekijken thuis uw specifieke situatie. Voor het ontwerpen van een beregeningsinstallatie is het oppervlakte en de situering van uw tuin belangrijk. Als we dit in kaart brengen, wordt duidelijk welke waterbron, welke sproeipunten, sproeiers en welke vorm van beregening het beste past.

Stap 2
Het ontstane beregeningsplan bespreken we met u. Tuinberegening aanleggen is niet goedkoop, maar wel duurzaam. We verschaffen u daarom duidelijk inzicht in de kosten, besparingen en bespreken het bedrag dat gepaard gaat met de aanleg en het onderhoud van uw installatie.

Stap 3

Beregenen vraagt om een buitenkraan of waterbron. Een bron is in alle gevallen een betere optie. Om met grondwater te sproeien moet je water kunnen verkrijgen uit een waterput. Als deze nog niet aanwezig is, slaan we in uw tuin een puntstuk. Via boringen bereiken we de watervoorraad in de grond onder uw tuin.

Stap 4
Afhankelijk van de waterbron brengen specifiek gekozen pompen het water in de richting van de leidingen en sproeiers. De installatie wordt precies zo aangelegd zoals dat in het ontwerp is vastgelegd. Alle onderdelen worden idealiter op elkaar afgestemd.

Stap 5
Het ene systeem is het andere niet. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor een systeem met een regensensor, een installatie die werkt met een beregeningscomputer of een automaat. Ze hebben allemaal voor-en nadelen. Er is er altijd één die het beste past in uw specifieke situatie. Afhankelijk van de kwaliteit van het water kan een ontijzeringsinstallatie ook essentieel zijn.

Stap 6
Na aanleg leggen wij uit hoe uw installatie werkt. De bijbehorende werkwijze is afhankelijk van het soort installatie en computer. Het is belangrijk uw installatie goed te onderhouden en bijvoorbeeld te denken aan het afsluiten in de winter en opstarten in de lente.

Tuinberegening is er voor alle soorten en maten tuinen. We praten u graag bij over de verschillende opties.

Vrijblijvend advies?