Neem contact op

Werkwijze

U wilt wat met uw tuin, heeft misschien via-via over Esselink Hoveniers gehoord. Of u googelde op tuinidee, voorbeeldtuinen of landschapsarchitect of typte een andere zoekterm in en kwam zo terecht op deze site. Vervolgens bekeek u onze tuinen en wilt meer weten. Zo zou het kunnen gaan, als u zich aan het oriënteren bent.

Van vrijblijvende afspraak naar definitief ontwerp. Onze globale werkwijze in 4 stappen:

Stap 1

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak. Vervolgens komt Gerben Huurneman, Bram Wevers of Ard Esselink bij u langs. Het maakt niet uit of u een grote of kleine tuin heeft en een moderne of landelijke tuin wilt. Tijdens het bezoek komen uw wensen ruimschoots aan bod en onderzoeken we de unieke aspecten van de tuinomgeving. We delen suggesties, creatieve oplossingen en noemen mogelijk materiaalgebruik en u reageert daarop. Ook bespreken we het tuinbudget. De prijs van een tuin is afhankelijk van de oppervlakte van uw tuin, de gekozen materialen en wensen.

Stap 2

Is de klik wederzijds? Dan stellen wij een eerste offerte op voor het tuinontwerp. Bent u hiermee akkoord, dan komen we inmeten. Als één van de weinige hoveniersbedrijven meten wij waar mogelijk digitaal in. Zo verkrijgen we de exacte informatie over hoogtes en maten. Hierdoor worden fouten voorkomen en zijn we een stuk efficiënter, wat het resultaat ten goede komt. Ook maken we veel foto’s van de tuinsituatie.

Stap 3

U reageert op de eerste schets, die we aan tafel bij u bespreken. U vertelt wat u aanspreekt en wat u misschien minder mooi vindt. Materialen en beplanting komen aan de orde. Wat zijn onze keuzes en kunt u zich hierin vinden? Als u dat wilt, stellen we eerst een kostenraming op. Zo kunnen we met elkaar beoordelen of we ook financieel in de goede richting zitten. Vindt u het lastig zich een voorstelling te maken, dan kunnen we een 2-D tuinontwerp omzetten in een 3-D schets. Zo proeft u meer sfeer en krijgt u een betere indruk van de ruimtelijke indeling.

Stap 4

Hebben we uiteindelijk overeenstemming over het tuinontwerp, dan maken we hem definitief. Op basis van dat definitieve ontwerp wordt de aanleg van de tuin nauwkeurig uitgerekend. We zitten nog een keer met u om tafel om de gespecificeerde offerte verder toe te lichten. Bij akkoord plannen we de tuinaanleg in.

Heldere afspraken

Wij houden van openheid en helderheid. Daarom krijgt u volledig inzicht in de kosten.

Afspraak maken?

Bel ons gerust voor het maken van een vrijblijvende afspraak.