Neem contact op

Tuinontwerp

U kunt uw tuin zien als het stuk groen rondom uw huis. U kunt uw tuin óók zien als het verlengstuk van uw huis. Een plek die past. Een plek die binnen en buiten verbindt. Een plek waar u graag bent. Zodat uw thuis nog fraaier wordt.

Uw tuin laten ontwerpen, waarom?

Een tuin ontwerpen is specialistisch werk. U weet wat uw wensen zijn. Wij weten hoe je die gedachten omzet in een tuinontwerp. Alles wat straks groeit en bloeit begint bij de basis van dat passende ontwerp. We houden rekening met de balans, het gebruik van de tuin, de seizoenen, de aanblik van de tuin vanaf binnen en met het optimaal benutten van de ruimte.

vooraanzicht-tuinmuur-ontwerp-wassenaar

Voorbeeld van vooraanzicht tuinontwerp

Een tuin ontwerpen in de praktijk:

We spreken bij u thuis af om de wensen te bespreken. We bekijken uw huidige tuin en maken kennis met u en uw thuisomgeving om het ontwerp te laten aansluiten bij u en uw stijl. Dit is ook het moment om eventueel reeds opgedane inspiratie te delen en te vertellen wat u aanspreekt in andere tuin(stijl)en.

Stap 1

Voordat wij aan de slag gaan, spreken we duidelijk af wat u van ons mag verwachten. Dat betekent dat u ons inzicht verschaft in uw budget en dat wij duidelijk zijn over dat wat het kost. We bespreken ook de planning en de bijbehorende data van opgeleverd ontwerp tot volledige aanleg.

Stap 2

We realiseren uw tuinontwerp. In dat ontwerp vindt u niet alleen beplanting of bestrating. We nemen-als dat past bij uw wensen- bijvoorbeeld waterelementen of tuinverlichting mee in het ontwerp. Als tuingemak boven aan uw prioriteitenlijstje stond, houden we rekening met extra’s als robotmaaiers, beregeningsinstallaties en filtreersystemen voor een vijver.

Stap 3

We delen het ontwerp met u. Dat doen we in 2D en eventueel 3D zodat u zich goed kan voorstellen hoe het eruit ziet. Een beplantingsplan maakt onderdeel uit van het ontwerp. Op basis van uw terugkoppeling passen we ontwerp aan om het voor honderd procent aan uw verwachtingen te laten voldoen.

Stap 4

Uw ontwerp moet een tuin worden. We bespreken samen alle details over de aanleg en realisatie van uw nieuwe tuin. Vakwerk vraagt om voorbereiding en planning, waarvan we u voortdurend op de hoogte houden.

Wij ontwerpen al meer dan veertig jaar tuinen voor verschillende klanten. Elke klant kent een eigen aanpak en uniek ontwerp. Bel voor meer informatie over onze werkwijze.