U wilt zwemmen in de tuin. Weet u al of u in een zwembad, of zwemvijver wilt zwemmen? Er zijn een aantal verschillen. Om te beginnen is de locatie belangrijk, bij een natuurlijke zwemvijver is het bijvoorbeeld belangrijker dat deze gedeeltelijk in de zon komt te liggen dan voor een zwembad. Maar ook is het belangrijk dat het in de tuin past, een natuurlijke zwemvijver heeft een groter oppervlak dan een strakke zwemvijver of een zwembad. Je hebt dan wel de ruimte nodig. Het is mogelijk om uw zwemvijver te verwarmen, dit scheelt al snel een paar graden. Dat kan net het verschil zijn waardoor u sneller kunt zwemmen in het voorjaar.
Twijfelt u of een zwemvijver bij uw wensen en tuin past? Lees onderstaande punten goed door. Als u op alles met ‘ja’ reageert, dan is een zwemvijver voor u geschikt.
Omdat we de zwemvijver zelf aanleggen, kunnen we iedere gewenste vorm maken. Ronde, natuurlijke vormen of liever wat strakker en misschien zelfs wel bouwkundig? Een vlonder of terras naast de zwemvijver, of liever een aflopende groene rand met beplanting? Wij zorgen ervoor dat de zwemvijver de vorm krijgt die u wilt, en die bij het huis en de tuin past. De mogelijkheden zijn eindeloos als u kiest voor een zwemvijver.
Wilt u de werkzaamheden voor het onderhoud van uw zwemvijver liever uitbesteden? Dan is een onderhoudsabonnement een goede keuze. Dit onderhoud vindt 1 à 2 keer per jaar plaats en bestaat uit het vervangen van de UV-lamp, controle van het water, eventueel het winterklaar maken en afsluiten van pompen, reinigen van de vijver, waterplanten knippen en nieuwe beplanting toevoegen. Bij extreme weersomstandigheden zoals strenge vorst komen wij ook op tijd langs om pompen af te sluiten.
Ongeveer 25 à 30% van de zwemvijver wordt gebruikt als plantfilter. Dit filter bestaat uit verschillende waterplanten die filterende eigenschappen hebben. En wordt gecombineerd met poreuze, gewassen lava stenen en soms ook grind. Tussen de filterende waterplanten kunnen eventueel ook een aantal sierplanten worden toegevoegd. Daarnaast is er een techniekput. Hierin zit een UV-lamp, pomp en eventueel een filter dat alle onzuiverheden uit het water filtert. Afhankelijk van het ontwerp kunt u er voor kiezen om ook nog skimmers en bodemdrains toe te voegen, die helpen de vijver extra schoon houden.