Neem contact op

Intens beleven van alle seizoenen in het Kruishuis midden in een nieuw aangelegd bos met wilde bloementuin.

Scroll

Intens beleven van alle seizoenen in het Kruishuis midden in een nieuw aangelegd bos met wilde bloementuin.

Intens beleven van alle seizoenen in het Kruishuis midden in een nieuw aangelegd bos met wilde bloementuin.

Het bijzondere Kruishuis ontworpen door architect Vincenth Schreurs is genomineerd voor BNA gebouw van het jaar 2024, particuliere woonbeleving.

Aan ons de eer om een passende tuin te verzorgen in ontwerp en aanleg. Een nieuw aangelegd bos met Moeraseiken die in stramien om de woning geplant zijn. Hierdoor versterken woning en tuin elkaar. Daaromheen een grote weide met rijke kruiden vegetatie, wilde bloemen en maaipaden. De platte daken van deze woning zijn door ons voorzien van Sedumdaken. Er is een half verharding gebruikt voor het erf en de toegangsweg en er groeit zelfs een boom door het dak!

Dat je buiten van binnen voelt lees je hier. De eigenaren vertellen over de verbinding van binnen met buiten en hoe het is om op een plek als deze te wonen.

“Binnen de vier ‘armen’ van de woning ontstaan buitenruimtes met ieder een eigen sfeer: van schaduwrijk bos aan de noordkant tot een wilde kruiden beplanting met veel zon aan de zuidkant. Uiteindelijk moet de woning, mede door zijn kleur, geringe hoogte, groendaken en
deels verzonken niveau, helemaal opgaan in de groene omgeving.”

Inmiddels hebben we vier seizoenen meegemaakt in onze nieuwe woning en kunnen we zeggen dat we nog steeds helemaal blij zijn met het ontwerp. We beleven de seizoenen intens dankzij het vele glas. In de winter zoeken we meer de knusse zitkuil op, in de zomer
gaan de deuren open en zitten we veel buiten. Ons doel van een niet-alledaagse woning die helemaal bij ons past en omgeven wordt door groen, is bereikt!”

Een nieuw aangelegd ‘bos’ en wilde bloementuin creëren een mooie overgang van omringende natuur naar de bebouwing met meer biodiversiteit.

Een stimulerende omgeving voor bewoners en bezoekers.
Groen, duurzaam en mooi.

Architect: Vincenth Schreurs

Fotograaf: Auke van der Weide

Tuin ontwerp en aanleg:  Esselink Tuinen