Neem contact op

Pastorietuin

Scroll

Pastorietuin

Toekomst voor tuin historisch pand

Eigenaren van een monumentaal pand bezitten erfgoed. Dat vraagt ook buiten om een specialistische aanpak. Hoe combineer je deze erfgoedtuin met tuinwensen die spelen in2019? Hoe breng je die twee werelden samen?

Voorbereiding
De tuin van een historisch pand komt pas écht tot zijn recht als deze aansluit op die historie. We nemen daarom in de voorbereiding een sprong terug in de tijd om te weten waar we over praten. Monumentale panden en hun tuinen moeten daarbij voldoen aan specifieke subsidie-eisen die wij in acht nemen.

Ontwerp
Door planten te gebruiken die horen bij de oorspronkelijke tijd haal je het beste uit het pand en haar omgeving. We hebben een brede kennis van dit sortiment en selecteren bijvoorbeeld tijd kenmerkende hagen. Door verhardingenen zitjes optimaal in het groen te verweven, trekken we het ontwerp door naar het heden.

Onderhoud
Zoals de seniorenonze extra aandacht vangen, vangen oude bomen dat ook. Bomen op leeftijd laten bloeien en groeien lukt alleen dankzij specialistisch onderhoud. Erfgoedtuinen onderhouden is vandaag de dag alleen weggelegd voor deskundige erfgoedhoveniers.

Resultaat

Door de geschiedenis altijd in acht te nemen creëer je een tuin die de pastorie perfect omsluit. Het monumentale pand kenmerkt zich door een verleden met een actueel karakter. De tuin ademt diezelfde sfeer.