Neem contact op

Zwembaden en zwemvijvers

Maak uw tuin compleet met de aanleg van een zwembad of zwemvijver. Of u nu voor natuurlijke zachte lijnen kiest of liever meer strakke en moderne vormen wenst, wij denken graag met u mee. De realisatie van een zwembad of zwemvijver is niet in een dag geklaard, hieronder leest u hoe u van idee tot realisatie komt.  

Aanleg van een zwembad

De aanleg van een zwembad duurt gemiddeld 3 tot 4 weken. De eerste stap is het graafwerk, daarna wordt er een vloer gestort waarop het zwembad komt te staan. De volgende stap is het aanvullen met gestabiliseerd zand, dit gebeurt laag voor laag en bestaat uit een mengsel van zand en cement. Vervolgens is het een kwestie van leidingen en de installatie aansluiten, water erin en als laatste de afwerking van het zwembad zoals bijvoorbeeld de rand eromheen.  

Aanleg van een zwemvijver

Voor de aanleg van een zwemvijver heeft u iets meer geduld nodig. Gemiddeld duurt het zo’n 4 – 6 weken tot u kunt zwemmen. Eerst wordt de vijver uitgegraven. Daarna wordt de vijver bekleed met folie en wordt er een plant gedeelte aangelegd om het water te filteren. Het water komt erin en eventuele installaties zoals een pomp of een uv-lamp worden aangesloten, de vijverrand wordt afgewerkt en dan kunt u uw eerste duik nemen.  

In 4 stappen van idee naar uitvoering

1. Vrijblijvende kennismaking en inventarisatie van uw wensen

Kiest u voor een volledige nieuw aan te leggen tuin, of wilt u alleen een zwembad in uw tuin laten plaatsen? Weet u al welke stijl, afwerking en vormen u wilt of wenst u hierin advies en begeleiding van onze tuinarchitect? Tijdens de vrijblijvende kennismaking bij u thuis komen al deze onderwerpen aan bod. Ook het budget bespreken we tijdens dit gesprek.  

2. Ontwerp en kostenindicatie

Nadat wij een goed beeld hebben gekregen van uw wensen gaan wij hiermee naar de tekentafel en ontvangt u een eerste ontwerp. Is het een schot in de roos of heeft u nog wijzigingen in het ontwerp? Daarna ontvangt u de kostenindicatie die bij het ontwerp en de realisatie past. Wanneer u tevreden bent met het ontwerp geeft u ons een akkoord en gaan wij aan de slag.  

3. Start aanleg (van de tuin met) zwembad of zwemvijver

Het is eindelijk zo ver, wij gaan starten met de aanleg en binnenkort kunt u genieten van uw nieuwe zwembad of zwemvijver. We starten met het graafwerk en u ziet al snel dat het vorm begint te krijgen. Gedurende het proces houden wij u op de hoogte van de bouw.  

Tip: het beste moment om een zwembad of zwemvijver aan te leggen is van augustus tot november. Dan staat doorgaans het grondwater op het laagste peil. Daardoor kunnen we relatief snel werken en is de kans op tegenslagen of vertraging klein. Wilt u op een ander moment uw zwembad of zwemvijver laten aanleggen? Dat kan, maar dan kan het zijn dat we het grondwater moeten wegpompen, wat extra kosten met zich meebrengt.  

4. Oplevering van uw (tuin met) zwembad of zwemvijver

Na de aanleg en installatie is het moment daar: uw zwembad of zwemvijver is klaar. Het is bijna tijd om te genieten. U krijgt uitleg over de werking van de installatie en wat u aan onderhoud moet doen.  

Twijfelt u of een zwemvijver bij u past?

Doe de check!