Neem contact op

3D tekening brengt het tuinontwerp tot leven

15 juni 2022

Veel mensen vinden het lastig om te visualiseren hoe de nieuwe tuin eruit komt te zien. In zo’n geval raden we aan om een 3D ontwerp te laten maken van de tuin. Zo komt het echt tot leven en kun je al goed inschatten hoe het eruit komt te zien. 

Ontwerp Park Sealing Valley

We laten je zien hoe een 2D tekening tot leven komt in 3D. En hoeveel dat op het eindresultaat lijkt uiteindelijk. In dit voorbeeld is het theatergedeelte van Park Sealing Valley gebruikt. 

Na uitvoerig overleg is het helemaal helder. Alle wensen zijn bekend, er kan getekend worden! We gaan aan de slag en maken een tuinontwerp in 2D. Het resultaat? Een tekening van bovenaf gezien. Je ziet groentinten, schaduw als je goed kijkt bij hoogteverschillen, wat grijze of witte vlakken waar bestrating ligt en een hoop lijnen. Je herkent de bomen aan de cirkels in de tekening maar daar houdt het een beetje bij op. Zeker als er veel hoogteverschil in het ontwerp zit wordt het lastig om in te beelden. De uitkomst is een 3D ontwerp.

Sfeerbeeld in 3D

In het 3D ontwerp zie je direct hoe het tot leven komt. In dit voorbeeld is een echt sfeerbeeld gemaakt waar het park echt in gebruik is door bezoekers. Bomen zijn geen cirkels meer maar volgroeide, echte bomen en die verhoging is ook ineens duidelijk. 

Let op: in een 3D ontwerp staan volgroeide bomen en borders die de sfeer weergeven na een aantal jaar. Bij het aanleggen van de tuin zullen deze jonger en dus kleiner zijn. 

Eindresultaat

De tuin is af! Je ziet, het ontwerp ziet er bijna identiek uit als het eindresultaat. Alleen nog even geduld tot de beplanting is volgroeid en de bomen groot zijn. 

Toe aan een nieuwe tuin!

De zomer is hét moment om stappen te ondernemen. Laat deze zomer of najaar nog het ontwerp maken zodat je volgende zomer op tijd klaar bent om van je nieuwe tuin te genieten! 

Standaard wordt een ontwerp gemaakt in 2D. Wil je een 3D ontwerp voor jouw tuin, dan doen we dat natuurlijk graag voor je. Dit kost ons wel meer tijd om te maken. Meer weten? Neem contact met ons op of stuur een bericht.

Vrijblijvend advies?

Terug naar het overzicht